Op de akkers van Schokland, rondom de boerderij van Ik ben boer, wordt Nederlands graan geteeld en daarna in de molen van Stormlopers gemalen. Het meel en de bloem worden door ambachtelijke bakkers verwerkt tot eerlijke en uitzonderlijk lekkere Nederlandse broden. Een uniek concept, waar de boer het graan teelt, oogst en maalt en waar de bakkers vervolgens de grondstoffen omzetten tot een unieke desembroden. De keten is nooit korter geweest.  De restanten van de oogst worden gebruikt voor de kringloop op de boerderij: de koeien liggen op het stro, als het graan niet van de beste kwaliteit is kan het dienen als voer voor de koeien. Alles wat er wordt verbouwd op de hectares van Ik ben boer wordt ingezet op het hele bedrijf, zodat de kringloop gesloten is.

De broden van Het Graanschap worden nu alleen nog verkocht in het BroodLab in Laren, in de toekomst zal het brood van Het Graanschap op meerdere plekken te verkrijgen zijn. Nieuwsgierig naar dit verhaal of zin in een knapperig brood? www.hetgraanschap.nl